Sagan om Milton

Miltons historia är en saga i säg, med sorg och tårar men också mängder med glädje. Historien började år 1977 när en ambitös och häst kunnig tjej vid namn Caroline Bradley gick och köpte sig ett litet grått föl och berättade stolt att hon skulle bli den bästa hoppryttaren i världen. Hästen var ett holländskt halvblod som döptes till Marius Silver Jubile. Under Carolines ägo fick han dock namnet Milton. Tiden gick och det lilla gråa fölet växte sig större. För varje år blev han lite vitare, och Caroline red in hästen. Framgångarna lät inte vänta på sig och Caroline och hästen blev ett populärt ekipage på de lokala tävlingarna. Men, sedan kom ödet i vägen. Caroline gick hastigt bort under en hästshow av en hjärtattack bara 37 år gammal och drömmen om OS-guld försvann snabbt. Kvar stod hästen, som föräldrarna fick ansvara för.

 

Då föräldrarna ville föra vidare Carolines dröm, i alla fall för en av de två, frågade de John Withaker om han ville ha hästen, då han stod för en mjuk och följsam ridning precis som Caroline. Caroline själv hade varit ett stort fan av John. Kanske kunde han föra vidare arvet och visa omvärlden att Caroline haft rätt hela tiden. John tackade ja, och det blev början till en världssuccé som ingen annan någonsin fått uppleva. Under nio år regerade de fullkomligen banan och Milton visade sig älska att stå i rampljuset. Han blev alldeles till sig när han fick vara i centrum. Han kunde börja flaxa med frambenen och resa sig under prisceremonierna. Som den smarta och kloke ryttaren John alltid varit tog han inte ner den glade hästen igen, utan passade på att träna hästen. Resultatet blev att hästen kunde resa sig på kommando. Han kunde också göra mängder med dressyrrörelser som värsta Spanska ridskolehästen, så mjuk som han var.

För det var flytet över hindren som han hade att allt såg så lätt ut, som imponerade allra mest med Milton. Han lekte sig över alla hindren och var alltid i balans. Ja Milton var helt enastående att se som teknisk hoppare, och en perfekt förebild för hur en häst ska se ut.

 

Milton fick aldrig något OS-guld. Men det var det ända han inte vann. Resan till Soeul år 1988 var för lång enligt Carolines föräldrar som ägde honom. Det är i alla fall den officiella versionen. År 1992 var Milton med, men inte längre i sitt främsta jag. Tiden hade runnit förbi. Ändå hann Milton med att vinna mer än en 10 Miljoner i prispengar och stod länge i en klass för sig. 
Men som häst var han inte alltid lätt att hantera. Han brukade busa med sina skötare. Ville inte Milton, kunde ingen tvinga honom. Men så är han en stjärna också, med rätt att tycka. 

År 1994 var det dags för Milton att ta adjö av tävlingslivet. Han fick sig en egen superstarresa genom Europa där han hyllades som den stjärna han var och lämnade efter sig ett enormt tomrum. Givetvis avtackades han till tonerna av ”simply the best”. I juli 1998 fick han ett kolikanfall. Året efter lämnade Milton denna jorden för att vandra på de evigt gröna ängarna.
Men en legend lever alltid kvar i folks minnen, i alla de hjärtan som slog för Milton då, och som gör det än idag. 
Han var 168 cm i mankhöjd. Tyvärr var Milton kastrerad och kunde därför aldrig användas i avel, och därför finns idag inga avkommor efter denna fantastiska häst.
John Whitaker säger ofta att: "En sån häst har man bara en gång i livet".

Meriter
  • Vinnare i Du Maurier Limited International 1986.
  • Individuell silvermedalj och lag-guldmedalj i EM 1987 i St Gallen.
  • Femte plats i FEI Världscupen i Paris 1987.
  • Åttonde plats i FEI Världscupen 1988 i Göteborg.
  • Guld både individuellt och i lag i EM 1989 i Rotterdam.
  • Vinner FEI Världscupen 1990 i Dortmund.
  • Individuell silvermedalj och lag-bronsmedalj 1990 på World Equestrian Games i Stockholm.
  • Vinner FEI Världscupen 1991, för andra gången, som hålls i Göteborg.
  • Femte plats i EM 1991 i La Baule.


Sorry...

För mitt dåliga bloggande :)
Men för tillfället händer det väldigt mycket.. Har mycket inlämningar och prov dom sista veckorna nu innan lovet. Så har precis skrivigt klart fakat om hopp hästen Milton. Kan lägga upp den här sen om ni vill :) Nu ska jag skynda mej att hoppa i säng innan jag somnar på stolen är så sjukt trött och har verkligen varit i gång hela dan. Och ni som undrar hur love mår så mår han toppen! Han var till Tandläkaren igår som sa att han hade super fina tänder och det ända som behövdes göras va att ta bort lite tandsten. Och idag att vi joggat lite i det stora röda ridhuset. Sitter just nu och funderar på vad jag menar med att jag jogga lite.. haha men då gör jag lite av allting typ, lite öppna där lite sluta där och lite skänkelvikning och så lite förvänd och volter och bogen in och övergångar ja ni fattar..  men jag plockar aldrig upp honom i formen eller sätter mer tryck än jag behöver. Och så klart så va han super duktig som alltid om inte ännu bättre idag.
haha puss och godnatt med er!

Planering in i det sista

Hej!
Jag tycker att det är lite dålig uppdatering på denna blogg, Hanna bloggar ju inget måste vara på henne lite tror jag.
Idag har jag kört galopp jobb med Lewis på rakbanan och det var skoj. Var jätte nära på att skita i att rida ut för att det spö regnade i morse men jag ändrade mig :).
Red ut med Lovisa och Jossan båda är helsköna tjejer så de var kul. Alla våra hästar skenade lite men de gick bra ändå.
Har också haft hopplektion i dag red en häst som heter Corazon, känslig dam som jag fick träna finlir på. Vi hade en rolig övning med lite hinder och bockar. I morgon har jag utbildnings kontrol på min skött häst Otto så det känns super kul.
Nått som är lite kul som jag fick reda på i måndags är att jag ska tävla den 4 dec i uppsala Lurbo. Jag ska starta Medelsvår:C1 och för att Lewis är så fin så känner jag mig taggad. Har planerat veckorna framåt, jag hoppas det går vägen den här gången vill avsluta denna sesong med en bra start.
De var lite tråkigt förra tävlingen när inte fanns nått mer kvar så det blev extra kul nu att förbereda sig för tävling igen, som att göra mig och Lewis fina.
Här är bilder från tävlingar i höst:
Kram Moa

Dagarna går fort

Nu har helgen tagit slut och i morgon börjar en ny vecka.
Jag har haft en bra helg på fredagen så drog vi tjejer till Västerås och käkade middag, de var mycket trevligt. Vi snacka om allt i två timmar eller mer. Vår nota var hög för att många skulle ha förätt varmrätt och efterrätt :D med gott och trevligt var det.
På lördagen red jag ut med chamörerna Elin och Affe, vi red till rakbanan och Lewis skötte sig riktigt bra, han sparkade bakut fyra gånger tror jag men inga stora så jag satt säkert i sadeln. Vi körde fyra längder och hästarna hade livsglädje. Jag och Elin fick därimot kämpa för att hålla dom men när dom var snälla så sa vi till varandra ''fy fan vad mysigt detta är'' och så klappade vi våra hästar sen var det konsentration i gen för att få stopp.
Jag har tänkt att jag ska göra detta en gång i veckan så lewis får ha kul och inte bara vara i ridhuset.
I dag så har jag ridit två hästar, det började med en hipp häst som heter Zonett. Det har varit ridskolemästerskap på RS och då skulle vi RSG elever visa hästarna som skulle vara med. Så det blev hoppning för mig. Men Zonett var jätte snäll hon är lite för loj men de var skönt när vi skulle hoppa ström för jag kunde reglera min häst hur bra som helst.
BILD: de två sista är på Papaya som kommer från skogslotten som också vart med på ridskolemästerskapet.
Sen hade jag lektion med Lewis och han fortsätter var nöjd och glad. Allt verkar hålla från Sigrid resan och det är super kul, min fina dressyr häst är så glad att jag har honom.
Denna vecka som vi har framför oss kommer det hända en massa saker.
På måndag och tisdag kommer Sigrid :D
på tisdag har vi prov
på torsdag har vi utbildningskontrol
i slutet av veckan ska två saker vara inlämnade.
Och sen har jag morgon och em stalltjänst men sen är det lite chill nästa vecka så nu ska jag sova så jag börjar denna vecka med en bra start.
Kram kram /Moa

The Twilight Saga

Hej
Igår var jag ju i Sthlm och såg näst sista filmen Breaking down part 1.

Får något år sedan var jag besatt av Twilight under månader ville jag vara i den sagan jag ville bli en vampyr jag och mina kompisar forskade i skolan vart i svergie man kan åka för att bli vampyer. Vi var helt galna, jag sov utanför filmstaden Sergel för att få biljett till eventet som var 2010.
Böckerna läste jag väldigt fort, första boken tog tre dagar, andrar två dagar och den boken tog hårdas på mig tror aldrig jag har gråttit så mycket, Tedje boken tog en natt och fjärde två dagar. Jag sträck lästa så mina ögon blev överansträngda. Jag saknar lite hur det var fast ändå inte.
Igår innan filmen var jag inte taggad det känndes larvigt men när filmen började var jag tillbaka till den lilla fanet.
Jag tycker den var jätte bra, jag blev lite rädd vissa gånger. Men den var så värd att se längtar nu som fan till nästa gud vad långt det är kvar.
En sak jag inte förstår är hur den sagan kunde ändra mig så mycket, varför gillade jag den så mycket? varför ville jag ha de som dom? de kommer jag alltid undra.
Här är bilder från den gången vi sov utanför sergel.
Mitt och Fridas lilla boende
Här är när vi sov på gatan
och alla andra.
SE FILMEN
Kram Moa

Kvälls mys

Hade ju som sagt dressyr träning på Qurir idag och Linda Andersson som jag i vanliga fall rider för är hemma med sjukt barn så det var vikarie idag. Dagens övning var framdels vändningar. Qurir som jag red har lätt för att bli väldigt lång och hängande i handen, så vi jobbade mycket tempo växlingar för att komma igång bakifrån. Kommer an istället igång för mycket tappar han takten så det gäller att hitta ett mellan läge. Men på slutet fick vi till det riktigt bra! Red även dressyr på Love idag, han skötte sig bra som alltid jobbade lite lösgörande så som böjda spår, övergångar och skänkelvikningar avslutade med lite förvänd och samlad trav kommer dock inte ihåg vad Sigrid kallar det men tror att Moa har skrivit de i något tidigare inlägg :) Blev klar tidigt idag så nu äter jag pepparkakor och försöker kolla på Arga snickarn på datorn men mitt Internet vill inte samarbete. I morgon är det hopp-lektion och dressyr-lära. Puss

Ungdomsledarskap

Glömde bort att blogga igår... Var inne i Hallstahammar på gymnasiet igår igen och kom inte hem för ens vid 6, och då var det redan mörkt så gick en promenad med Love efter att jag hade kollat på hoppträning för Jens. 2 av mina klass kamrater var med på sina nya hästar, så var ju tvungen att kolla va dom hade köpt för något. Jag har ökat grovfoder givan på Love men han vill inte äta upp de, men hörde att man kunde ge b-vitamin för ökad aptit så jag får väl prova de :) Vet ni något annat som ger ökad aptit? Nu har jag lektion i ungdomsledarskaps och på eftermiddagen har jag dressyr träning på Qurir. Puss


På väg hem

Hej!
Nu är jag på väg hem till Stockholm för att gå på premiär till Twilight. Det ska bli kul att träffa gamla vännerna igen. Vi är ett gäng som ska gå tillsammans så de är super kul.

Jag kommer vara hemma en och en halv dag så Lewis får ta de lugnt. Gick på promenad i morse till slottet de var mysigt. Hanna tar hand om honom när jag är borta.
Men nu ska jag gå på tåget!
Kram Moa
Bild från i morse:


Känslan finns kvar

Hej!
Nu har skolan börjat och det känns lite motigt. Vi var på KZ i dag och dagen var lång.
Vi kom hem kl 5, då åt jag middag sen gick jag till stallet och tog han om min kung
Lewis. Jag joggade lite han i ridhuset låg och rund i formen.
Han var super fin allt ligger kvar från Sigrid träningen, nu när jag rider honom ler jag hela tiden.
Lewis känns nöjd också, han kämpar på, när vi var klara frustade han och hade öronen framåt. däremot så var han väldigt trött när vi var klara. Förut om han var trött brukar han vara seg i ridningen men för att han var så pig blir man som blind. Han somnade nästan i min famn efter, lilla killen.
Så i morgon ska vi ut i skogen och ha kul innan skolan, jag åker till stockholm i morgon kväll så jag måste göra klart allt på morgonen.
Hej!
Nu har skolan börjat och det känns lite motigt. Vi var på KZ i dag och dagen var lång.
Vi kom hem kl 5, då åt jag middag sen gick jag till stallet och tog han om min kung
Lewis. Jag joggade lite han i ridhuset låg och rund i formen.
Han var super fin allt ligger kvar från Sigrid träningen, nu när jag rider honom ler jag hela tiden.
Lewis känns nöjd också, han kämpar på, när vi var klara frustade han och hade öronen framåt. däremot så var han väldigt trött när vi var klara. Förut om han var trött brukar han vara seg i ridningen men för att han var så pig blir man som blind. Han somnade nästan i min famn efter, lilla killen.
Så i morgon ska vi ut i skogen och ha kul innan skolan, jag åker till stockholm i morgon kväll så jag måste göra klart allt på morgonen.
Bilder från Bergåkra:
'
Kram Moa

Tbx på Strömsholm

Nu är vi tillbaka på Strömsholm igen och idag har vi varit inne på gymnasiet i Hallstahammar hela dagen. Lär säga att de känns skönt att få ha vanliga kläder och smink för engångsskull. På eftermiddagen skrittade jag ut på Love en stund, innan vi gick in och joggade lite i ridhuset. Lika duktig som alltid :) hoppas på att hinna rida ut i morgon innan det blir kol svart... Nu är jag på väg in till Västerås för att sova hos min söta pojkvän, antar att Moa bloggar lite senare. puss på er!!!


Hej då!


Hej då Bergåkra!
Nu sitter jag i bilen med Lewis där bak.
Veckan har gått jätte fort men vad mycket vi har lärt oss. Jag åker hem med en helt ny häst Lewis har förvånat mig väldigt mycket på ett positivt sätt.
Sigrid sa att när han kom så var han en seg gammal häst men denna vecka har vi väckt till honom så nu är han pig och glad som till och med har fått fina gångarter :)

Jag hoppas att vi kan hålla detta nu när vi kommer tillbaka jag hoppas på det för den hästen jag har fått denna vecka är den jag vill ha kvar.

Lägger in mer bilder i kväll från resan!
Kram Moa


Minus grader

Hej!
Idag har jag och Hanna fått känna på vintern vi har haft -8 grader, de jobbiga har varit är att ingen av oss har varit utrustade med varma kläder, vi hade med oss nån varm jacka men annars har vi haft kalla kläder.
Men i dag har det varit en lugn dag, vi har villat ut oss. Vi var uppe i morse och mockade, släppte ut hästar, sopa och fixa. Sen gick vi upp och vilade i någon timme, de var nått vi behövde för denna vecka har vi ju lov och då hade vi behövt att vila ut oss men vi körde på så denna dag var bra fär oss.
Sen gick vi upp fixade lite, tog in hästar sen fixade vi i ordning våra egna hästar för lektion för Sigrid. Lewis och Love var super fina. Fokusen i dag var att ha hästarna låga och runda i formen.
Lewis blev super fin och kunde stanna kvar i den låga och runda formen i alla gångarter, underbara häst säger jag bara! han har verkligen utvecklas på så kort tid, jag hoppas detta sitter kvar när vi kommer hem.
I träning tränade vi mycket på samling nått som kallades chic trav (hästen travar väldigt sakta med engagemang nästan som passage men ändå inte), sedan till mellan trav. Jag fick rida mycket i förvänd galopp med låg form.
De var en bra träning för våra hästar, dom var avslappanade och nöjda efter.
Bilder från dagen:
BILD: Love går ut i hagen med morgonsolen
Bild: Frosten som fortfarande ligger kvar
Bild: Fotad från köket över hagarna
Bild: På Bergåkra finns det också kor
Bild: Hanna och jag slängde lite saker vi brasan
Bild: Vägen tillbaka var lite knölig men rolig, Hanna var stolt att hon klarade den svåra
terängen :D
Kram Moa

femte dagen

Hej!
Skit snart är praktiken slut det har gått fort, på måndag börjar man skolan och allt ska gå till det vanliga, men det är två dagar kvar i morgon är det lektion för Sigrid igen :D, jag hanna är taggade.
Vi älskar hennes lektioner båda våra hästar blir super fina, de speciella med det hela är att hon tror så starkt på oss och våra hästar.
Idag hade vi lektion vi började med med galopp sluta diagonal, sedan förvänd och sen skänkelvikning. Sen när vi hade fått till det la vi till sluta diagonal sedan byte och samma åt nästa håll.
Men i dag red Sigrid båda våra hästar för att känna lite, vi hade långa diskutioner om upplägg för framtiden.
Mitt mål med Lewis är att få han som en gele klump då tror Sigrid vi nästan kan göra vad som helst så nu är det bara tuta och köra.
Men till dagen annars då efter lunch kom en målare hit hon fotar hästar sedan målar hon av i akvarell. Så vi fixade i ordning hästarna och gjorde dom jätte fina. Dom som var med var Bonfighter, Primavera, Anton, I do kiss & Prima Donna. Sen har vi fixat i ordning några andra och lite så.
Här är bilder jag fota på de fina hästarna;
Kram Moa

11-11-11



Hej alla Glada!
Idag fick jag en sovmorgon igen eftersom att Moa tog morgonen, men tyvärr så är jag lika trött som alltid... Fattar inte hur jag kan vara trött jämt? jag sover hela tiden och då menar jag verkligen hela tiden, så fort vi får en liten rast så somnar jag. Men iallfall på morgonen när jag kom ut i stallet så släppte jag ut Love i en stor hage och han fick nå fnatt och bockade och busade hela tiden, trodde han skulle bryta bena eller något. Eftersom det är halt i gräset och han kutar till staketet och tvärnitar...
Men efter det så har vi longerat lite unghästar, efter att dom har fått busa av sig lite kunde carro hoppa upp och skritta och trava lite. Vissa hade vi fortfarnade kvar på linan men dom andra travade hon runt i ridhuset på.
Jag hoppade även upp på en av dom och provade att galoppera lite.
Nu har vi precis ätit lunch och ska ut och börja rida resten av hästarna, ikväll blir det också träning för Sigrid på våra egna.
Bilder på några av unghästarna från i somras.
Love iordning gjord för träning.
Love i hagen hos Sigrid i somras.
Puss!

10/11

Hej bloggen dagen har varit väldigt bra massa saker har hänt.
Idag har jag ridit tre häst.
Började med Carantino läromästaren han var mycket finare i dag mer fram för skänkeln. Carro sa till att jag skulle tänka framåt hela tiden och på slutet blev det väldigt bra.
Efter det red jag Primavera red ut med Hanna och Carro, fick se en väldigt fin utsikt över vattnet.
Sen red jag Lewis han var lite seg från början men blev mycket fin mot slutet, i morgon är det träning och jag längtar.
Jag slutar med en bild på Prinsen, Hanna och Kungen.
Hare bra/ Moa

Teater

Nu på kvällen följde vi med och kollade på teater när Cecilia Sigrids största barn uppträde med skolan. Sigrid och hennes man Christer är bortresta så jag och Moa och hennes Kusin (Som då körde) och hennes systrar följde med och tittade på. Så duktig var hon! Dom haden en musikal teater som hette Fia med knuff :)
Har också hunnit med att rida Magic och Love lite.
Magic: Red jag ut i skogen på en sväng första gången den var ute sen den kom. Eftersom den är känd som av kastar kung så va jag lite små nervös men de gick så bra så, lite piggare än vanligt bara men inga dumheter!
Love: Jogga lite i ridhuset eftersom han vila igår. Mjuk och fin använde mej av böjda spår och lite bogen in och skänkelvikning. Märks att jag red för Sigrid för han har ett helt annat tryck än förut.
Cecilia som röd pjäs i teatern.
Rummen hos Sigrid
Min värmer rumpan på Bisse
Jag, moa och sigrids minsta dotter Olivia
Jag och Sigrids mellan dotter Emilias kanin unge
Min prins Love

Bilder från gården

Här kommer bilder från gåren
Lite mörk bild från stallet, detta är hingtstallet, de finns två delar ett sto stall och ett hingst stall. Boxarna är jätte stora Lewis älskar dom.
Morgon bilder från utebanan
Dagbild och så finns hagar där uppe.
Fina hunden Bisse han är vakt hunden.
Mer bilder kommer från gården

Tredje dagen

Hejhej, nu har vi haft vår tredje dag och börjat på vår fjärde.
På Bergåkra gård har de många unghästar och ponnysar, jag och hanna har fått lära oss mycket om hur man arbetar med unghästar, De har varit lärorikt och roligt. I går var det första gången vi la på en sadel och träns på en häst.
Jag red två hästar.
Isak en B - ponny som är 5 år och hålls på ridas in. Han är jätte söt och var duktig. Han är lite av och på ibland är han pig och ibland seg, men vi travade på lite och då gick det bra galoppen hade han jätte svårt med men det gick bättre till slutet.
Carantino en storhäst 182 cm, Carantion är en mycket stor häst och det känns när man rider han. Han tar stora steg så man flyger ur sadeln. Det jag tränar med honom är att gå fram han gärna springer lite segt eller väldigt fort så vi försöker få han att trava oh galopperna i mellan tinget. Men han gick bättre till slutet.
Hade tyvär ingen bild.
Hanna red också två hästar,
en hete Tintin de är en unghäst som ska åka till ridskolan, Hanna tränade på galoppen och det blev mycket bättre.
Sen red hon en till unghäst som hete Macke, de såg jätte bra ut.
hade ingen bild!
Sen har vi longerat flera stycken och hängt på unghästarna.
Lewis och Love har fått gått i skritten och vilat.
Hare bra / Moa

Varför går det inte att mobil blogga?



Presentation

Nu är det min tur att presentera mig, jag heter Moa Johandersson och kommer från Haning/Tyresö - Stockholm men nu bor jag på Strömsholm.
Jag är 17 år och har ridit i många år.
Hemma i Stockholm har jag två bröder och mina föräldrar.
Bild: Mina två bröder Kim och Zam, Mamma och jag (pappa fotar)
Jag har en stor häst som heter Lewis och en ponny som heter Nanda, Nanda äger min mamma och hon är tillförsälning.
BILD: Lewis och Nanda
Lewis
är en 15 årig valack jag köpte honom från en tjej som heter Johanna i Norrköping. Men henne har Lewis startat upp till medelsvår B:4. Med mig har vi startat lokala tävlingar och en regional msv C:1.
Han är efter Louis, Harlem och Landgraf 1 och han kommer från Polen. Lewis är en underbar häst han är perfekt läromästare för mig. Målet med honom är att jag ska lära mig en massa, få rutiner i tävling och öka i klasserna.
Som han har känts dom senaste dagarna är det inga problem ;).

8/11

Hej alla sötisar!

Dagen började men sovmorgon då två praktikanter är här och fixade morgon fodringen så jag och Moa började inte förens vid 8, tummen upp för de! Vid 8 körde vi iång med mockningen och han med att halma en hel del också. Vi har en jätte bra traktor med kärra efter så vi slipper dra tunga kärror själva. Ska visa bilder på den i morgon.
Efter det gjorde vi i ordning alla 3 åringar som vi först longerade innan sigrid började hänga på dom hälften av dom kunde hon till och med rida på idag! Blev dock en av ramling när Carro (en tjej som jobbar här) skulle hänga på en 2,5 åring. Efter det red jag Primavera och Sigrid hjälpte mej att trampa henne medans moa red fram lite hästar.
Efter ridningen åkte vi till Vallsta och köpte pizza. som vi sedan käkade inne i huset med hela familjen Bergåkra. Vill bara påpeka att vallsta förmodligen är den minsta håla jag har någonsin varit i.. haha. Vid 6 red vi lektion på våra egna Love var super trött efter igår så han fick bara jogga lite lätt i dag medans Moa och Lewis fick trimma på som fasen, men duktiga var dom. Lär jag mej att lägga upp film kan jag nog visa er i morgon. Efter ridningen hjälpte jag en tjej som fick prova rida en friser valack jag red den något varv först, för han är så himla spänd, efter några varv lugnade han ner säg och hon fick hoppa upp och skritta och trava lite. Medans hjälpte Moa, Sigrids minsta dotter Olivia med hennes ponny. Kan ju tala om att Moa såg ut som en jätte på den lilla ponnyn, haha men fint gick den! Nu ska vi skynda oss att hoppa i sängen för klockan ringer kvart i 7 i morgon.

Puss

För er som undrar

En ny design kommer inom kort.... :D

Presentation

Hanna Andersson


Om mej:
Jag är 16 år och går då som sagt i gymnasiet på Strömsholm årskurs 2. Jag kommer från Sadviken där mina föräldrar och lillebror bor kvar. Jag har en egen häst som heter Latin Lover "Love" som jag håller på att skola om till dressyr häst och så har vi i familjen en labrador som heter Julius. Förutom Love så har jag också en pojkvän i Västerås som jag åker till så fort jag får en ledig stund.

Latin lover:
Love är född 2002 och är en svart valack efter lord laptop och Cor de la bryere. Har Tävlat upp till 140 hoppning och håller nu på att skolas om till dressyr häst. Jag köpte honom i februari från en tjej i Gävle. Under tiden jag har haft honom har vi hunnit starta 2 tävlingar varav första med 63% och en 4 plats och den andra men 67,88% och en vinst. Målet under nästa år är att kvala till medelsvår:B. Han är en häst som har väldigt lärt för sig och har tändens att vilja för mycket, och då hamnar benen mest överallt.
Mer om mej och Love kommer ni få läsa om allt eftersom





Första dagen

Nu är första dagen avklarad på Bergåkra gård. Vi har mockat, tagit hand om hästar, fixat hagarna och jag har suttit på 6 häst ryggar.
Jag började att rida en liten d ponny Magic han kommer från täby och har varit en avkastar kung men nu står han här på gården. Han har kastad av några här också men dom två senaste dagarna har han varit lugn. Han är bara 6 år så han är som en unghäst. Men vi tränade lite trav övergångar, galopp och slutade med skänkelvikningar.
Sen red jag en korsning mellan fjording och arab den heter Tintin. Den var också lite vinglig hade svårt för galoppen men annas duktig.
Efter det red jag en 4 åring, (kommer ej ihåg namnet) det var en brun stor häst och var lite vinglig men duktig i trav hade lite svårt med galoppen för att den var lite svag.
Sen har jag skrittat två stycken.
Men till dagens högdpugnt på eftermiddagen hade jag och Hanna lektion för sigrid. Hanna har ridit för henne förut men inte jag så de var första gången. Men jag säger bara OMG Lewis var super fin jag köpte han i januari och under den tiden har jag inte känt som jag kände i dag vilken häst. Han var så fin!! blev nästan rörd.
Vi tränade sluta, förvänd galopp, byten, trampa, ökning i trav.
Men nu ska jag i säng ny dag i morgon kommer med information om mig snart.
Här kommer bilder från i går.
Detta är bilder på Sigrids dotter Cesilia
Kram kram /Moa

HEJ OCH VÄLKOMNA!

Detta är vårat första inlägg på våran nya blogg! Vi är 2 dressyr sattsande tjejer som som går andra året på Strömsholms ridsportsgymnasium. Bloggen kommer att handla om våran vardag på strömsholm men också om alla upplevelser med våra hästar.
Inom kort kommer det komma upp presentationer på oss och våra häsar.
Det här med blogg är nytt för oss men med tiden kommer vi nog att bli varam i kläderna...
Och rednan i morgon börjar vi våran praktik vecka hos Sigrid bergåkra.

Vi hoppas att ni ska trivas hos oss kram Hanna och Moa


Hanna Andersson & Latin Lover


Moa Johandersson & Lewis

RSS 2.0